FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Rejestracja Zaloguj

RSS
 Ogłoszenie 
UWAGA: PROSIMY ZAKŁADAĆ KONTA I LOGOWAĆ SIĘ NA FORUM TYLKO Z DOMENY E-MANTA.EU. FORA STOLARSKIE POD INNYMI DOMENAMI NIE MAJĄ Z NAMI NIC WSPÓLNEGO.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: FPHUMANTA.EU
2013-05-03, 20:51
WARSZTAT
Autor Wiadomość
damor3 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 40
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-24, 20:02   WARSZTAT

Witam. Jestem nowy na tym forum. Mam zamiar zacząc produkcję mebli na zamówienie. Czy moglibyście wstawić zdjęcia swoich warsztatów, stolarni. Interesują mnie maszyny, sprzęty ustawienie ogólnie całe wnętrza. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
 
 
Yarkwood 


Spec 2: podłogi
Spec 3: drzwi
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1641
Skąd: Ostróda
Wysłany: 2012-02-24, 20:05   

ooo...

wyskoczył Filip z konopii... :mrgreen:
_________________
Rzemiosło, które z biegiem czasu staje się pasją dodaje skrzydeł...
Pasja, która pozwala rozwinąć skrzydła staje sie sztuką...

Krassowski Jarosław
 
  Mój stan
 
zbmb 


Spec 2: full time job
Spec 3: zawodowiec
Pomógł: 16 razy
Wiek: 100
Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 3615
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-24, 20:12   

Yarkwood
to przeciez napisal Warszawiak
to czego po nim sie spodziewaleś? ;-) :mrgreen:
_________________
*
Lepiej mieć Parkinsona i trochę wylać,
niż Alzheimera i zapomnieć wypić!
;-)
 
 
SETA 
MODERATOR


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 11 Kwi 2010
Posty: 4107
Skąd: Swaj
Wysłany: 2012-02-24, 20:13   

Czy serwer wytrzyma taką ilość zdjęć, jaką spodziewam się tu lada chwila zobaczyć :?:
_________________
Nie wiem, co to strach.
Nie wiem, co to ryzyko.
Nie wiem NIC !
 
 
g12sz 

Wiek: 37
Dołączył: 02 Sty 2011
Posty: 32
Skąd: Z nad morza
Wysłany: 2012-02-24, 20:19   

Jak nic Urząd skarbowy a może...PIP lub cosik gorszego.
 
 
mitek 
MODERATOR


Spec 2: Maszyny...
Spec 3: CNC oprogramowani
Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 2846
Skąd: k/krakowa
Wysłany: 2012-02-24, 20:25   

Wybierz się na dreme to zobaczysz wszystko :) poza tym przeglądnij forum jest tam np mój komplet fotek z warsztatu i dremy z zeszłego roku :)
 
 
 
Yarkwood 


Spec 2: podłogi
Spec 3: drzwi
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1641
Skąd: Ostróda
Wysłany: 2012-02-24, 20:27   

i jak to SETA ujeła znajdziesz też wielki namiot Yarkwooda :mrgreen:
_________________
Rzemiosło, które z biegiem czasu staje się pasją dodaje skrzydeł...
Pasja, która pozwala rozwinąć skrzydła staje sie sztuką...

Krassowski Jarosław
 
  Mój stan
 
szymek sch 


Spec 2: Drzwi
Spec 3: Meble
Wiek: 28
Dołączył: 16 Lis 2011
Posty: 119
Skąd: wielkopolskie
Wysłany: 2012-02-24, 20:31   

hm, do takiej produkcji to potrzebujesz na początek co najmniej wkrętarki, zestaw wierteł, kilka bitów, wyrzynarka, winkiel, miara i ołówek :mrgreen: więc czego zdjęcia potrzebujesz? :mrgreen:
na poważnie to ten sprzęt ci wystarczy, jak zrobisz pierwszy mebel to sam się przekonasz jak sobie urządzić warsztat - ma być wszystko pod ręką i w ciągu technologicznym to są główne zasady.
A jak porywasz się na większą produkcję a nie robiłeś tego nigdy to najlepiej weź pomocnika, który ma o tym pojęcie - inaczej będzie ciężko ;-)
_________________
Piotr Szymkowiak
 
 
tomekz 


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 3913
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-02-24, 20:33   

damor3,
Pogadaj masz blisko
może Zbmb Cię zaprosi ,
jak
zdejmie prześcieradła i zawiezie do pralni . :lol: :lol:
 
 
przemek1983 

Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 514
Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-02-24, 21:21   

To czy go zaprosi, zalezy od jego wyznania :mrgreen:
 
 
goisland 

Wiek: 96
Dołączył: 13 Lis 2011
Posty: 82
Skąd: małapolska
Wysłany: 2012-02-24, 21:30   

damor3, jak Ty chcesz produkowac meble, jak nigdy nie stałes przy maszynie..?
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-24, 21:34   

Warsztat w ogóle nie jest potrzebny , można wszystko składać u klienta :mrgreen:
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
Andrzej 


Spec 2: podlogi
Spec 3: renowacje
Wiek: 35
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 386
Skąd: Kanada,Alberta
Wysłany: 2012-02-24, 21:37   

damor3 napisał/a:
wstawić zdjęcia


Nikt nie chce pomóc chyba ja pomogę

A tu lista maszyn które trzeba nabyć na dermie ,i można robić meble (minimalna) :mrgreen:
Scmi - 10' Sliding Table Saw
Thermwood - Model 67DT 5-axis CNC
Italpress - 4x8 Hot Press
Custom Made - Cold Press
Rockwell - Table Saw
Grass - Hinge Boring/Insert Unit
Kuper - Veneer Stitcher
Sullair - Air Compressor
Scmi - Veneer Guillotine
Other - Large Bandsaw (Poitras)
Samco - 10' Stroke Sander
Scmi - Wide Belt Sander
Other - Edge Sander (TT LASM)
Craftsman - Small Bandsaw
Holz Her - Edgebander 1435SE PLC
Custom Made - Vacuum System (Busch)

Od biedy da się jakoś meble robić :roll:


Pozdrawiam Andrzej
_________________
You live only once but that's a lot if you're doing it right
 
 
RobWan 

Spec 2: MDF gięty
Spec 3: Meble drewniane
Pomógł: 63 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 9449
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2012-02-24, 21:39   

Można się w szukano bawić. :lol:

Robert
_________________
˙zsıʍóɯ ɯʎzɔ o 'ɐıɔęɾod zsɐɯ ǝıu ıʞódop 'ǝʇsoɹd ʇsǝɾ oʞʇsʎzsʍ
 
  Mój stan
 
przemek1983 

Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 514
Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-02-24, 21:47   

Lub takie cos:

http://imgc.classistatic....5076hfe_19.jpeg - pod warsztat.
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-24, 21:48   

to warsztat jednego z forumowiczów? Jeszcze przed ociepleniem? ;-)
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
przemek1983 

Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 514
Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-02-24, 21:49   

To moj. Niestety nie moge zdradzic co w srodku.
 
 
Andrzej 


Spec 2: podlogi
Spec 3: renowacje
Wiek: 35
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 386
Skąd: Kanada,Alberta
Wysłany: 2012-02-24, 21:57   

no dobra, inna opcja na początek. :lol: w końcu od czegoś trzeba zacząć.

_________________
You live only once but that's a lot if you're doing it right
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-24, 22:11   



ja tak zaczynałem
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
tomekz 


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 3913
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-02-24, 22:13   

Ladne to twoje czerwone ubranko
 
 
damor3 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 40
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-24, 22:26   

Witam. Dziękuję Jenot i Andrzej za odpowiedzi i czekam na kolejne od innych forumowiczów. Mówie odrazu, że nie jestem z urzędu ani innych instytucji jak pisał kolega. Jeśli ktoś nie chce wstawiać tu zdjęć to proszę wysłać na damor3@interia.eu. Nigdzie przecież ich nie udostępnie.
 
 
Stol-Art 


Spec 2: Drzwi
Spec 3: Meble Kuchenne
Pomógł: 17 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 3648
Skąd: Płock
Wysłany: 2012-02-24, 23:16   

Jenot napisał/a:
można wszystko składać u klienta :mrgreen:


Ostatnio widziałem taką ekipę. Mieli takie czarne wanienki jak od transportowania zaprawy, a kuchnie składali 2 tygodnie. A i tak chu...kowo im to wyszło. :shock:
_________________
Schody Dywanowe
Schody Nowoczesne
Schody Kręcone
Schody Płock
Stol-Art Schody
 
 
Yarkwood 


Spec 2: podłogi
Spec 3: drzwi
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1641
Skąd: Ostróda
Wysłany: 2012-02-24, 23:29   

damor3 napisał/a:
Mówie odrazu, że nie jestem z urzędu ani innych instytucji jak pisał kolega


winny sie tłumaczy, na 100% PIP :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Rzemiosło, które z biegiem czasu staje się pasją dodaje skrzydeł...
Pasja, która pozwala rozwinąć skrzydła staje sie sztuką...

Krassowski Jarosław
 
  Mój stan
 
US
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-24, 23:32   

To twardziel, mówię Wam, nie popuści ;-) Lepiej wstawiać te zdjęcia chyba... :mrgreen:
 
 
majster86 

Spec 2: ogrodówka
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Sty 2011
Posty: 296
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-02-25, 00:19   

Yarkwood napisał/a:
wielki namiot Yarkwooda :mrgreen:

No właśnie już mnie to kiedyś zastanowiło - co to za konstrukcja, jakaś hala łukowa?
Cały czas kombinuje jak tu tanim koszem rozbudować warsztat i takie różne konstrukcje mnie interesują .
 
 
LukaszEm 

Spec 2: Mechanika
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Sty 2012
Posty: 609
Skąd: Sanok
Wysłany: 2012-02-25, 00:29   

Moze z płyty warstwowej + konstrukcja stalowa?
 
 
 
majster86 

Spec 2: ogrodówka
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Sty 2011
Posty: 296
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-02-25, 00:31   

No tak jest w sumie najprościej ale wcale nie najtaniej. Po za tym warsztat YARKWOODA nie wygląda mi na płytę warstwową
 
 
LukaszEm 

Spec 2: Mechanika
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Sty 2012
Posty: 609
Skąd: Sanok
Wysłany: 2012-02-25, 00:34   

Nie wiem jaki warsztat ma Jarek wiec Ci nie pomoge. A co według Ciebie jest tansze od płyty warstwowej? Namiot?
_________________
"If you see something that's not possible, make it possible"
 
 
 
majster86 

Spec 2: ogrodówka
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Sty 2011
Posty: 296
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-02-25, 00:44   

Hala murowana systemem gospodarczym z hasioków (pustaków żużlowych ;-) )
Hale Yarkwooda można zobaczyć w jego galerii
 
 
ender77 

Wiek: 36
Dołączył: 13 Wrz 2010
Posty: 360
Skąd: kuj-pom
Wysłany: 2012-02-25, 01:01   

Suporeks jest dość tani i ładnie się nim muruje (wymaga izolacji od podłoża). Do tego parę dwuteowników pod dach i można coś kombinować. W tym roku mam zamiar w ten sposób rozbudować obecną szopę :-)
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-25, 07:13   

Przecież Yarkwood, ma dlatego namiot żeby mógł "rozbić" się gdzieś w małym ogródku swoich klientów na 3 miesiące. Takie wakacje pod namiotem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
Andrzej 


Spec 2: podlogi
Spec 3: renowacje
Wiek: 35
Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 386
Skąd: Kanada,Alberta
Wysłany: 2012-02-25, 08:54   

Ciekawe czy wlicza za dodatkowa robotę. :lol:


_________________
You live only once but that's a lot if you're doing it right
 
 
truszczyk 


Spec 2: folia PCV
Spec 3: płyciarstwo
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 2420
Skąd: Tylice
Wysłany: 2012-02-25, 09:38   

Jenot tak zaczynałeś.hm
oświetlenie super.
_________________
niezwykłym ludziom przydarzają się niezwykłe rzeczy
 
 
pit404 


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 567
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2012-02-25, 10:23   

Jenot odwrotnie zamontowałeś kątowniki na prawej ścianie pod sufitem ,ale miałeś prawo skoro dopiero zaczynałeś :lol:
Jaki to odkurzacz midi ,mini czy CTL 26 E ?
Ostatnio zmieniony przez pit404 2012-02-25, 10:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-25, 10:24   

truszczyk tak. Pewnych rzeczy na początku się nie dostrzega lub nie są na szczycie góry potrzeb. Człowiek w miarę rozwoju potrzebuję więcej i więcej. Najlepszym przykładem choćby oświetlenie. ;-)

A zastanawiałem się czy wklejać zdjęcie... :mrgreen: pit404, odkurzacz midi,
kątowniki założone celowo.
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
Ostatnio zmieniony przez Jenot 2012-02-25, 10:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
US
[Usunięty]

Wysłany: 2012-02-25, 10:58   

Jenot napisał/a:
zastanawiałem się czy wklejać
i słusznie tylko trochę ciut za krótko... ;-) :mrgreen:
 
 
przemek1983 

Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 514
Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-02-25, 10:59   

Az 4 wkretarki festool'a? Dla kazdego na dwie rece? :mrgreen:
 
 
Yarkwood 


Spec 2: podłogi
Spec 3: drzwi
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1641
Skąd: Ostróda
Wysłany: 2012-02-25, 14:04   

namiot Yarkwoda :mrgreen:

szalas2a.jpg
Plik ściągnięto 297 raz(y) 45,12 KB

_________________
Rzemiosło, które z biegiem czasu staje się pasją dodaje skrzydeł...
Pasja, która pozwala rozwinąć skrzydła staje sie sztuką...

Krassowski Jarosław
 
  Mój stan
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-25, 16:53   

przemek1983 napisał/a:
Az 4 wkretarki festool'a?

nie , chyba nikt na starcie nie ma festa , to tylko park aeg-a ;-)
Od przedszkola do Festoola. :mrgreen:
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
damor3 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 40
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-25, 18:30   

To jak Panowie. Pokażecie jakieś foty mi jeszcze czy już nie? ;-)
 
 
przemo1803 

Wiek: 29
Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 537
Skąd: olsztyn
Wysłany: 2012-02-25, 18:31   

moze zapytaj czego nie wiesz bo z fotami jak widac ciezko
 
 
damor3 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 40
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-25, 18:33   

Chciałbym zobaczyć też jakie macie stoły robocze.
 
 
przemo1803 

Wiek: 29
Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 537
Skąd: olsztyn
Wysłany: 2012-02-25, 18:38   

damor3,
stol 2000x1100x700 z profili stalowych przykryty osb i na to wykladzina do skrecania szafek i okowania drzwi
do tego stol 1500x 900x900 zrobiony z blatu kuchennego do obrobki formatek
no i oczywiscie stolik do ukosnicy czy wiertarki
Ale ja to tylko skladacz jestem wiec malo potrzebuje
 
 
szymek sch 


Spec 2: Drzwi
Spec 3: Meble
Wiek: 28
Dołączył: 16 Lis 2011
Posty: 119
Skąd: wielkopolskie
Wysłany: 2012-02-25, 18:41   

Lepiej teraz pochwal się zdjęciem swojego warsztatu ;-)
_________________
Piotr Szymkowiak
 
 
tomekz 


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 3913
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-02-25, 18:48   

szymek sch napisał/a:
pochwal się zdjęciem swojego warsztatu


Teraz właściwe pytanie :mrgreen:
 
 
przemo1803 

Wiek: 29
Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 537
Skąd: olsztyn
Wysłany: 2012-02-25, 19:21   

szymek sch,
ale jeszcze musze zrobic 124 szafy 3 drzwiowe i 462 kuchnie i dopiero bedzie mnie stac na aparat :mrgreen: :mrgreen:
Zdjecia bym dal ale nie mam czym ich zrobic :lol:
Ze o religii nie wspomne
:-P
 
 
Jacoo 

Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 83
Skąd: New York
Wysłany: 2012-02-25, 20:09   

Ja sie podziele moimi zdjeciami, zreszta juz kiedys to przerabialismy, maly ciasny ale wlasny http://www.woodsignaturec...orkshop/private
haslo w okienko password jest stolarnia.
_________________
Jacoo, Woodsignaturecreations.com
 
 
Kiełek 

Spec 2: czepialstwo
Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 290
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-25, 20:26   

Jacoo, próbowałem dwiema przeglądarkami - i to hasło nie działa :-(

Pozdrawiam,
Kiełek
 
 
Stol-Art 


Spec 2: Drzwi
Spec 3: Meble Kuchenne
Pomógł: 17 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 3648
Skąd: Płock
Wysłany: 2012-02-25, 20:29   

ja próbowałem z kropką, bez niej, z dużej litery, z małej. I nic.
_________________
Schody Dywanowe
Schody Nowoczesne
Schody Kręcone
Schody Płock
Stol-Art Schody
 
 
Jacoo 

Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 83
Skąd: New York
Wysłany: 2012-02-25, 20:30   

zaraz sprawdze
_________________
Jacoo, Woodsignaturecreations.com
 
 
Jacoo 

Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 83
Skąd: New York
Wysłany: 2012-02-25, 20:39   

Powinna strona dzialac bez hasla.
http://www.woodsignaturec...allery/workshop
_________________
Jacoo, Woodsignaturecreations.com
 
 
Bebilon 
MODERATOR


Spec 2: Lite drewno
Spec 3: Tarasy
Pomógł: 14 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 2905
Skąd: RogówSobócki/Wrocław
Wysłany: 2012-02-25, 20:41   

Ja wpisałem hasło, niby nic, ale po prawej stronie jak kliknąłem na Workshop, to otworzyła mi się galeria.
_________________
Tato z Bebilonem
 
 
 
Jacoo 

Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 83
Skąd: New York
Wysłany: 2012-02-25, 20:45   

Wywalilem haslo wszystko powinno dzialac pod tym linkiem , dajcie znac jak by byly jakies problemy http://www.woodsignaturec...allery/workshop
_________________
Jacoo, Woodsignaturecreations.com
 
 
stolarz85 


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 823
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-02-25, 20:50   

Jacoo, ale ładnie warsztat wysprzątałeś do sesji zdjęciowej.
Żadnego wiórka na podłodze, czysto jak u dentysty :mrgreen:
A mebelki robisz ładne.
Lite drewno, to mi się podoba.
 
 
SETA 
MODERATOR


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 11 Kwi 2010
Posty: 4107
Skąd: Swaj
Wysłany: 2012-02-25, 20:52   

Lity MDF jest lepszy, bo robią z niego najbardziej znane firmy. :roll:
_________________
Nie wiem, co to strach.
Nie wiem, co to ryzyko.
Nie wiem NIC !
 
 
stolarz85 


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 823
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-02-25, 20:54   

Heretyk :mrgreen:
 
 
RobWan 

Spec 2: MDF gięty
Spec 3: Meble drewniane
Pomógł: 63 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2007
Posty: 9449
Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2012-02-25, 20:57   

Podobne?




:lol:

Robert
_________________
˙zsıʍóɯ ɯʎzɔ o 'ɐıɔęɾod zsɐɯ ǝıu ıʞódop 'ǝʇsoɹd ʇsǝɾ oʞʇsʎzsʍ
 
  Mój stan
 
Jacoo 

Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 83
Skąd: New York
Wysłany: 2012-02-25, 21:04   

Dzieki stolarz85, tak wysprzatalem :)
Staram sie po kazdym projekcie sprzatac.Uwazam ze czysto jest duzo bardziej bezpiecznnie.
No i staram sie trzymac zasady- po wejsciu do warsztatu odlozyc na swoje miejsce pierwsze dziesiec rzeczy ktore mi wpadna w rece :)
_________________
Jacoo, Woodsignaturecreations.com
Ostatnio zmieniony przez Jacoo 2012-02-25, 21:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Jacoo 

Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 83
Skąd: New York
Wysłany: 2012-02-25, 21:09   

Przemalowac sciany na bialo u mnie :-)
_________________
Jacoo, Woodsignaturecreations.com
 
 
damor3 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 40
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-25, 23:13   

Jacoo stolarnia naprawdę super :-) Czekam na dalsze pokazy
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-26, 07:04   

RobWan, ja mam uchylone okno ;-) , a ściski wiszą na innej ścianie. :mrgreen:
Jacoo, Jak to mówił mój Kapitan w wojsku "łąd skład i porządek" świetnie!
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
pit404 


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 567
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2012-02-26, 08:27   

Jacoo te ściski do korpusów to co za firma jeśli mozna?
 
 
anioll 


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 455
Skąd: Szczytno
Wysłany: 2012-02-26, 08:48   

Takie małe pomieszczenia wymuszają trzymanie porządku. :-D
Największy problem jest u Ciebie myślę, że z wysokością?
Wysokie szafki do montażu.
U mnie to było głównym powodem do rozbudowy.
102 m2 w środku w jeden pustak, na wiosnę styropian i elewacja.
Każdą wydaną złotówkę zapisywałem na dziś prawie 70 tyś.
Przy tym budynku dach stawiałem sam i pokrycie blachodachówka też sam.
Centralne-nagrzewnica nadmuchowe w/g mnie najlepsze rozwiązanie.
Koszty ogromne nic tylko w tym kraju budować! :evil:
_________________
Bądź sobą! Wszyscy inni są już zajęci. Oscar Wilde
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-26, 09:13   

O wysokości mogę coś powiedzieć. W warsztacie tym na zdjęciu jest 213 , ale na szczęście mogłem powiększyć całość i z 20m2zrobilo mi się 35. W drugim pomieszczeniu połączonym z tym ze zdjęcia ma już wysokość 280. Czyli w zasadzie wystarczającą na moje potrzeby. Uważam że oprócz oświetlenia dużą rolę odgrywa ogrzewanie. Na jesień ociepliłem strop wełną 200 - bez porównania do poprzedniej zimy. A mrozy w tym roku były dość spore.
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
truszczyk 


Spec 2: folia PCV
Spec 3: płyciarstwo
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 2420
Skąd: Tylice
Wysłany: 2012-02-26, 13:45   

Wysokość jest waźna. U siebie mam 210 cm i to jest mało.
Jak ktoś tylko składa to wystarczy, ale jak coś większego się kroi to porażka.
_________________
niezwykłym ludziom przydarzają się niezwykłe rzeczy
 
 
Stol-Art 


Spec 2: Drzwi
Spec 3: Meble Kuchenne
Pomógł: 17 razy
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2011
Posty: 3648
Skąd: Płock
Wysłany: 2012-02-26, 14:13   

Szczególnie jak się drzwi robi. Mój Tata jak zaczynał to miał do dyspozycji garaż o takiej wysokości. A wyobraź sobie jak miał zlecenie w tym czasie na 100 drzwi do domu pomocy społecznej. I wszystko zrobione w garażu jakieś 35m2 gdzie pracowało łącznie z nim 4 ludzi :mrgreen: Sufit cały jest w dziurach. Ale od czegoś zaczynać trzeba.
_________________
Schody Dywanowe
Schody Nowoczesne
Schody Kręcone
Schody Płock
Stol-Art Schody
 
 
Jacoo 

Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 83
Skąd: New York
Wysłany: 2012-02-26, 16:13   

pit404 napisał/a:
Jacoo te ściski do korpusów to co za firma jeśli mozna?


Jorgensen
_________________
Jacoo, Woodsignaturecreations.com
 
 
przemo1803 

Wiek: 29
Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 537
Skąd: olsztyn
Wysłany: 2012-02-26, 18:19   

truszczyk,
jak sie tylko sklada ale szafy tez to taka wysokosc to za malo szczegolnie jak nie ma sie pomocnika
 
 
goisland 

Wiek: 96
Dołączył: 13 Lis 2011
Posty: 82
Skąd: małapolska
Wysłany: 2012-02-27, 00:09   

damor3 napisał/a:
Chciałbym zobaczyć też jakie macie stoły robocze.
- zboczeniec...
 
 
truszczyk 


Spec 2: folia PCV
Spec 3: płyciarstwo
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 2420
Skąd: Tylice
Wysłany: 2012-02-27, 22:02   

przemo1803 a o jakich ty szafach mówisz.hm
_________________
niezwykłym ludziom przydarzają się niezwykłe rzeczy
 
 
przemo1803 

Wiek: 29
Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 537
Skąd: olsztyn
Wysłany: 2012-02-27, 22:54   

truszczyk,
a na przyklad z drzwiami przesownymi
Moze nie kazdy tak robi ale ja staram sie zlozyc najpierw na warsztacie a dopiero do busa i na montaz
Wiem ze mozna skladac na podlodze na lezaco ale na to znowu trza duzo powierzchni
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-27, 23:13   

przemo1803, też tak robię . Na 100 szaf 1 złożyłem na stojąco . Tzn. przygotowałem wszystkie otwory na formatkach i złożyłem na leżąco a później postawiłem. Nie wyobrażam sobie składać , wiercić w pionie. Ale ja się dopiero uczę :-)
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
przemo1803 

Wiek: 29
Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 537
Skąd: olsztyn
Wysłany: 2012-02-27, 23:19   

Jenot,
troche sie nie zrozumielismy
Ja najpierw wszystko wierce kazda formatke a potem skladam w calosc
Jak brak wysokosci to skladam w poziomie
Mam ten luz ze jak jakas wtopa to widze ja juz na warsztacie a nie wielkie oczy otwieram u klienta na montazu
Tez sie ucze :-( :-(
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2012-02-27, 23:27   

no to chyba mamy podobny system z tym że , ja raczej nie składam na warsztacie szaf. Może dlatego że rzadko robię je w korpusie. Kiedyś przeczytałem post Roberta że w którym namawiał do nawiercanie i szykowania wszystkiego jeszcze na formatkach. Jakoś mi to w pamięci utknęło. Z drugiej strony postawienie szafy o wym. 200 x 2.5 nawet bez półek to duże ryzyko. Mówię o sobie, bo pracuję sam. Montaż to już w dwie doświadczone osoby :mrgreen:
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
przemo1803 

Wiek: 29
Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 537
Skąd: olsztyn
Wysłany: 2012-02-27, 23:35   

Jenot,
Tez pracuje sam i wiem ile to wysilku kosztuje :lol:
do szaf we wnece staram sie robic regaly a nie montowac do scian i te tez skladam na warsztacie i wrazie potrzeby rozmontowuje wcelach transportu
montaz wiadomo we dwie osoby szybciej i bezpieczniej ale samemu tez sie da (przecież prawie zawsze ktos jest to opotrzyma) :mrgreen:
A sposob Roberta o ktorym piszesz wydawal mi sie zly i nie dobry do poki go nie wyprobowalem teraz nawet pod zawieszki nawiercam otwory :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tylko trza pamietac ze jest bok prawy i :lol: bok lewy :-D :-P
 
 
truszczyk 


Spec 2: folia PCV
Spec 3: płyciarstwo
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 2420
Skąd: Tylice
Wysłany: 2012-02-28, 20:06   

Wszystko dobrze o ile wszysko równe. Piony poziomy.
_________________
niezwykłym ludziom przydarzają się niezwykłe rzeczy
 
 
leprikonpl 


Wiek: 34
Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 22
Skąd: Krzywaczka
  Wysłany: 2012-05-29, 18:02   

Ja narazie zaczynam więc od minimalizmu jak i wyroby, które będę chciał wykonywać warsztacik mogę powiedzieć mam całe 6m2 do wykorzystania :mrgreen: . Ciekawe ilę będę dał rady wykonać rzeczy.
 
 
US
[Usunięty]

Wysłany: 2012-05-29, 19:42   

wystarczy na ubikację, dwie umywalki i jedną szafkę ubarniową ;-)
A na poważnie do niewiele tam zrobisz
 
 
tomekz 


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 3913
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-05-29, 19:58   

leprikonpl,
Na torbę z narzedziami starczy :-> , a praca to na montażach
 
 
truszczyk 


Spec 2: folia PCV
Spec 3: płyciarstwo
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 2420
Skąd: Tylice
Wysłany: 2012-05-29, 20:15   

leprikonpl napisał/a:
6m2


to mój pies ma większą budę :shock: ;-)
_________________
niezwykłym ludziom przydarzają się niezwykłe rzeczy
 
 
tomekz 


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 3913
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-05-29, 20:23   

Ale na początku to miał mniejszą . :-D
Kolega tyle ma i musi od czegoś rozpocząć
 
 
truszczyk 


Spec 2: folia PCV
Spec 3: płyciarstwo
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 2420
Skąd: Tylice
Wysłany: 2012-05-29, 20:29   

aczkolwiek zawsze jest tak, że choćby człowiek miał 600m2 to i tak mu brak miejsca.
_________________
niezwykłym ludziom przydarzają się niezwykłe rzeczy
 
 
US
[Usunięty]

Wysłany: 2012-05-29, 20:36   

trafiłeś :mrgreen:
 
 
tomekz 


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 3913
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-05-29, 20:49   

leprikonpl,
6 m 2 można intarsje robić , albo wyrzynarka i wycinać tak jak kolega dekodrew :lol:
 
 
damor3 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 40
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-01-10, 22:39   

Może jednak ktoś jeszcze pokaże swoje miejsce pracy? Byłbym wdzięczny.
 
 
pit404 


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Wrz 2011
Posty: 567
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2013-01-11, 00:48   

Prawie rok zleciał i jeszcze nie obczaiłeś tematu?
 
 
przemo1803 

Wiek: 29
Dołączył: 26 Lip 2010
Posty: 537
Skąd: olsztyn
Wysłany: 2013-01-11, 08:35   

damor3,
Jak będziesz w Olsztynie to zapraszam serdecznie na kawę i oględziny
(Nie mam prześcieradeł wiec nie będę nic zakrywać) :mrgreen:
 
 
Jenot 


Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 529
Skąd: Podbeskidzie
  Wysłany: 2013-01-11, 08:49   

Możesz kolego oglądać i wyciągać wnioski. ;-) WARSZTAT
_________________
Krytyk i eunuch z jednej są parafii - obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi
 
 
 
kibic 

Pomógł: 7 razy
Wiek: 39
Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 1704
Skąd: tarnów
Wysłany: 2013-01-11, 08:59   

@pit404: nie obczaił bo nikt mu nie wysłał zdjęć. :-)
 
 
HorseyHelpeR 


Wiek: 29
Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 4
Skąd: Świecie n/W,Perth
Wysłany: 2013-01-11, 20:31   

Jenot napisał/a:
Możesz kolego oglądać i wyciągać wnioski. WARSZTAT

To jest to.
Choć nie mam pojęcia o stolarstwie to muszę przyznać że Ta pracownia zrobiła na mnie bardzo duże wrażenie. Taki warsztat i sklep w jednym, musi być niezły klimat :-) Podoba mi sie jak ''zamontowany'' jest kapex. Wiadomo że wszystko co dobre też kosztuje swoje, ale zawsze można pomażyć...
_________________
Należy się zmieniać by jakim jest się pozostać.
 
 
damor3 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Lut 2012
Posty: 40
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-18, 23:15   

A może jeszcze macie jakiś stolarni do produkcji mebli na wymair, głównie kuchennych?
 
 
SETA 
MODERATOR


Pomogła: 22 razy
Dołączyła: 11 Kwi 2010
Posty: 4107
Skąd: Swaj
Wysłany: 2013-03-18, 23:21   

damor3, stolarnia, to pomieszczenie z maszynami i pustym miejscem gdzieś na środku. Co Ty chcesz oglądać ?
Myślisz, że do mebli kuchennych jest inna stolarnia, niż do stołowych, albo łazienkowych ?
My, robimy co chwilę inne meble i warsztatu nie zmieniamy.
_________________
Nie wiem, co to strach.
Nie wiem, co to ryzyko.
Nie wiem NIC !
 
 
mitek 
MODERATOR


Spec 2: Maszyny...
Spec 3: CNC oprogramowani
Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 2846
Skąd: k/krakowa
Wysłany: 2013-03-19, 08:08   

Ja mam ale nie udostępnię swoich :) na układ pracowaliśmy 25 z zmianą warsztatu czy rozbudowami a patentować nie będziemy :)
 
 
 
REKLAMA

cena do uzgodnienia
reklama@e-manta.eu



Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template xabbBlue v 0.1 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne

  sklep manta

 


sygnatura

 


bebilon

 


mitex

 


schody.pl

 


facebook forum

 


youtube

 


google

 


statystyki


sznurkownia
Katalog stron